Novi Sad
19.04.2012.
14:20 > 07:31
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i direktorka gradskog Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje i opremanja terminala za solarno punjenje električnih bicikala.
  • 20.04.2012 12:27
    Sada ćemo imati "gradonačelnika" na električnom biciklu umesto "gradonačelnika" na biciklu. Reč "gradonačelnik" zamenite sa... znate već čime.
  • 20.04.2012 09:02
    Mehatroničar
    Strava projekat!
  • 156

    20.04.2012 08:29
    Zutica je izleciva
    "Direktorka gradskog Fonda za zaštitu životne sredine"!!!!!
    Eeeeeeeeeeeeej....
    Niste mogli nigde da je uglavite pa ste smislili i ovo radno mesto?
  • 19.04.2012 20:38
    kontrast odgovornost je vasa
    ko i kad god te vidi setit ce se kontrasta i odgovornosrti od koje se skrivas pavlicicu...da imas jednu vijugu morala u glavi sakrio bi se da te niko nikada ne vidi... a sve ove nabiguzice iz inspekcija zajedno sa tobom igraju u djavoljem kolu...bicikli...sad bi ti rekao za tebe i bicikle
  • 19.04.2012 19:20
    Mislio sam da se punjači kupuju kada ti treba nešto da napuniš. Da čujemo, braćo, koliko električnih bicikala ima u Novom Sadu? Mogli ste napraviti i punjače za nuklearne podmornice, isto biste bili prvi u državi.
  • Man Not Machine

    19.04.2012 18:58
    Gde je provincija
    Danas sam bio u Subotici. Oni od ponedeljka uvode organsku hranu u vrtice. Takodje, tamo skoro svaka penzionerka se ulicom vozi na elektrobiciklu, ne mora se orobiti budzet za 30 miliona dinara.
  • novosađanin

    19.04.2012 18:30
    elektro
    Ljudi koje je ovo pranje para za 30 mil. dinara ispadne da onaj američki staklenik na keju za turiste malo mače. Ovakve ispravljače i punjače mogu da proizvedu naši preostali elektroprozvođači opreme, a mogu i studenti (seti te se solarnog punjača mob. telefona). Ni tendera, ni, čiji elektro biciklovi će se nabaviti. A gradsko zelenilo će vam naplaćivati 400 din za vatru + parking ispred Kameničkog parka, za 1. Maj
  • sosa

    19.04.2012 17:03
    Da, daaaaa...uskoro će i koke da daju mleko...ma, uživancija će to biti jedna...
  • Anonimus

    19.04.2012 15:46
    Polazna stanica u ulici Stevana Musića broj..?
    Al će to biti uživancija, sedneš na taj vaš električni bicikl u Stevana Musića i pravac na Klisu, a što je tamo čist vazduh i svi su isti, a blizu je za gospoje da dodju u posetu, a ako su malo punije moraće i da poguraju!
  • Perunika

    19.04.2012 15:42
    Neka imaju dobru brzinu!
    Svaka čast, već se spremate da klisnete pa kupite one što imaju dobru brzinu jer zadnja stanica na Klisi je malo na bregu pa da vam se ne strovale gospoje kada budu išle u posetu:)
  • Lalla

    19.04.2012 15:41
    prvo se stvore uslovi,pa se....
    Vecim delom Novi Sad je bez biciklistickih staza; bulevarima koji prolaze i dolaze do kljucnih mesta u Gradu!!!!!!!!!......
    Biciklisticke staze su "zrtvovane "zarad parkinga...citaj cara!!!!!!!.....
    Vecim delom i tamo gde ih ima,su tik uz parkinge i parkirana vozila, prednjim delom cine biziklisticke staze neprohodnim......
    Biciklisticke staze; su poligon za jurcanje vespi;pocevsi od Keja pa nadalje...a policija svesna;ko si moze priustiti vespe za stotinak hiljada dinara i ne trudi se da ih spreci.....
    Drvece je posadjeno izmedju puta i biciklistickih staza...tako da su tokom letnjih zega u senci krosnji....sto pesake stimulise da ne idu trotoarom vec biciklistickim stazama......
    Tako da ovakav i slicni potezi su predizborna farsa...prvo se stvori milje...uslovi za bicikl i bicikliste....pa tek tada infrastuktura......
    Ali da je ovo jedino naglavacke..pa ni po jada!!!!!!!................
    Druze Tito.skrenusmo sa puat;
    Sad nas je@ i Kurta i Murta!!!!!!!.......
  • Mirko

    19.04.2012 15:35
    E moj Rodni!
    Posle svega po čemu ćeš ostati prepoznatljiv nakon 6. maja, samo ti je još električni bicikl falio! Bolje da si te pare dao deci u Dečje selo, a da su gradjani lepo vozili prave bicikle! I najzad, koliko si uštinuo?:)
  • 19.04.2012 15:30
    Jao pa to je ono što mi je falilo celog života. Prosto ne znam kako su novosađani mogli da žive bez terminala za punjenje električnih bicikala do sada. Uključujući i mene.

    Ali zato bez problema živimo pored deponija i smetlišta, uz ulice zatrpane đubretom, vozimo iza konjskih zaprega i razvlačimo izmet tih jadnih životinja po ulicama. Naravno, podrazumeva se da sve zgrade budu ižvrljane grafitima, da policije nema ni od korova u gradu, da huligani uspostavljaju red... To je sve ok, ali bez punjače za električne bicikle mislim da ne bi još dugo izdržali.

    Ovako nešto je super ali tek kada se reše neke osnovne stvari. Kod nas su elementarna civilizacijska dostignuća (poput higijene recimo) još uvek misaona imenica a mi se bavimo solarnim panelima za punjenje bicikala. Zaista strašno i samo još jedan dokaz apsolutnog slepila i nedostatka osećaja za osnovne potrebe građana kod gradskih vlasti, na čelu sa gradonačelnikom.
  • Dr Petrović

    19.04.2012 15:28
    Ogromni novci
    Za najobičniji punjač.
    A bolnice nam kao podrumi, a uniforme nam u ritama, instrumenti u raspadanju, nemamo anestetika, rukavica...
    Nemamo dovoljno kadra, lekara, sestara...
    Ali zato su tu stubići, behatončići, neodržani koncerti, eko parkići... sfrćkanim novcima nikada kraja. Od našljive Maje, preko žute torture...
  • mamarjan

    19.04.2012 15:21
    ne bih da kukam ali...
    Unapređenje zdravlja i životne okoline građana Novog Sada bi moglo mnogo jeftinije i u značajnijoj meri da se uradi prostim smanjenjem krađe biciklova u Novom Sadu!

    A električni bicikli su popularni u evropi po gradovima gde se ulicom ide gore-dole, a ne po ravnom da ravnije ne može gradu Novom Sadu.
  • hater hater

    19.04.2012 15:01
    ajmo svi heteri zajedno. sta sve ne valja sa ovim
    ? ko se opario? sta je sve bitnije pocevsi od prava zivotinja.
  • Ne ko nego šta

    19.04.2012 14:57
    al ćemo biti zdravi!
    Pazi sad, to nisu ni moje ni vaše pare, nego nekakvog Fonda za zaštitu životne sredine!Trideset miliona, baćo moj.E sad, požari, voda, buka, droga, bezakonje,komunalna neopremljenost,laži, obmane ... sve to ne utiče na naše fizičko i mentalno zdravlje jer će to bicikli rešiti!Ja pametne investicije, što no bi se reklo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna